Бързо наближаващият свят, в който предмети от хладилници до роботи ще  говорят с хората и с други машини, ще създаде огромна бизнес възможност на стойност 14,4 трилиона долара през следващите 10 години, се казва в нов доклад на технологичната компания Cisco.

“The Internet of Everything” – фраза, измислена от Cisco – ще завладее много индустрии и ще даде възможност за къстамизирано онлайн образование, умни фабрики и енергийни мрежи, смятат от телекомуникационната компания. През следващите 10 години свързването на нови предмети и хора към Интернет ще донесе 14,4 трилиона долара, изразени в приходи и спестявания на разходи, прогнозират от Cisco.

Над 99% от физическите предмети в момента не са свързани към Интернет, но според Cisco 50 милиарда от тях ще станат част от световната мрежа през 2020г. Новите предмети и хора, които се включват в Интернет, създават нови ниши за бизнес инвестиции, смята маркетинг директорът на компанията Блеър Кристи.

Ако бизнесът не приеме тази тенденция, ще изостане. Според Кристи, “The Internet of Everything” представлява следващата стъпка на еволюцията на Интернет.

Изводите от доклада и финансовите изчисления са резултат от проучвания в няколко индустрии, сред които: умни сгради, умно фермерство, инвестиране, физическа и ИТ сигурност, свързвани плащания, свързани игри и забавления.

продължава в: CIO.bg