Френската компания Archos е добре позната със своите относително достъпни Аndroid-базирани таблети както у нас, така и по света, но изглежда производителят няма да разчита само на тази слава. Крачката от производство на таблети към добавяне на такова на смартфони не е особено голяма и изглежда Archos вече е готова да я направи, ако се съди от публикация в Unwired View.

Според изданието, през пролетта Archos ще навлезе и на смартфон пазара и това ще стане не с един или два, а с поне три апарата с френската марка. Въпреки, че данните не са потвърдени официално, публикуваната информация звучи достоверно, тъй като се цитират доста конкретни характеристики, наименования и дори цени на устройствата (б.р. публикуваната снимка е монтаж, а не изображение на действителен продукт).

Базовият модел Archos 35 Carbon е най-компактният от новото трио и ще поддържа работа с две SIM карти. Той е оборудван с 3,5-инчов дисплей с резолюция 320×480 точки и едноядрен процесор, плюс оперативна памет и флаш памет за съхранение в размер по 512 МВ.

продължава в: PCWorld.bg