И така, след няколко седмици тестове и ден след като осигури Linux-версии на няколко класически игри, в петък компанията Valve най-после пусна завършената версия на Steam Client програмата за Linux, даващ достъп до фирмената услуга за цифрово разпространение. Сега клиентът за въпросния ресурс вече е официално достъпен за инсталиране и в Ubuntu Software Center.

Според официалната информация, компаниите Canonical и Valve в сътрудничество с редица свои партньори са работили съвместно над адаптацията на Linux като платформа, удобна за игри, в резултат на които са направени редица оптимизации в самата операционна система с отворен код.
 

За геймърите обаче вероятно по-интересна ще е промоционалната кампания – по случай старта на завършения Steam Client за Linux компанията Valve е спретнала и голяма разпродажба на игрите за въпросната open-source платформа с внушителни намаления, които в повечето случаи са в диапазона 50-75%. Според официалната информация, акцията с намалените Linux игри ще продължи до 21 февруари, т.е. още 4 дена, считано от днес.

продължава в: PCWorld.bg