Не ви ли се е искало поне един път да оставите съобщение в Skype на някой, който просто не е там в този момент? Новата функция, която Skype ще предлага, ви предоставя възможност да сторите това чрез видео съобщение.

Официалната версия все още предстои да излезе, но от компанията вече позволяват на редица потребители да изпробват новата функция, която се очаква да предизвика същински фурор и да завладее изцяло потребителския интерес. Бета версията вече е налична в множество държави и ви позволява да запишете видео съобщение на всеки ваш приятел, пък бил той и офлайн.

Използващите Android, iOS и Mac няма да се наложи да правят нищо друго, за да се сдобият с функцията, освен да ъпдейтнат софтуера когато му дойде времето. Ако използвате Skype на някоя от посочените операционни системи, то много скоро ще можете спокойно да записвате и изпращате видео съобщения, които да се появяват в пощенската ви кутия на мига.

За използващите Windows също е предвидено да има функция за видео съобщения. При тях обаче видео съобщението ще пристига като конкретен линк, а не видео файл. Според последни данни Skype очаква Windows устройствата също да пращат видео съобщения до края на април месец.

В опит да видят реакцията на потребителите към нововъведението, от Skype пуснаха бета версия, чрез която да изчистят всякакви евентуални неудобства и проблеми, с които потребителите се сблъскат по време на пробния период.

Подобен ход е доста рискован, след като може да отблъсне потребителите още преди официалното пускане на функцията на пазара, но изглежда от Skype са готови да поемат този риск.

От компанията обявиха, че новата версия се очаква да стане достъпна „в най-скоро време.”