Само няколко дни след като на родния пазар пристигна първият VIA-базиран 7-инчов таблет от бюджетен клас ASUS MeMO Pad, научаваме, че тайванският производител смята да разшири въпросната серия устройства с нов модел, кръстен MeMO Pad 10 и снабден с по-голям екран и по-производителни компоненти.

Според наличната информация, новият US MeMO Pad 10 ще бъде оборудван с 10,1-инчов сензорен дисплей с резолюция 1280×800 точки и базиран на IPS матрица, която гарантира широки зрителни ъгли. Освен това, за разлика от първия VIA-базиран бюджетно ориентиран модел, по-големият брат от семейство MeMO Pad ще разчита на по-мощната 4-ядрена система в чип (SoC) NVIDIA Tegra 3. Тя ще е подкрепена от 1 GB оперативна памет и 16 GB вградена флаш-памет за съхранение, която, разбира се, ще може да бъде разширявана посредством microSD карти.
 

Съобщава се също за наличието на две камери – една 5-мегапикселна на задния панел и една 1,2 на предния – както и за USB и HDMI портове. Габаритите на новия по-голям таблет са 263×180,8×10,5 мм, а теглото му – 580 г. гласи още наличната информация.

продължава в: PCWorld.bg