Тежките времена изискват драстични мерки… Максима, която изглежда валидна и за модерния технологичен свят. Nokia започва работа по суперматериал, Amazon вгражда видео материал и какво ли още не се случва в забързания свят на технологиите, който никога не спи. Изглежда Sony по никакъв начин не смятат да изостават от него и като ход за това в интернет излезе информация, че компанията може да пусне най-новата си конзола още на 20 февруари.

Именно на тази дата Sony са насрочили събитие в Ню Йорк, което кара мнозина да смятат, че въпросното събитие всъщност ще е представянето на PlayStation 4.

Всичко това в комбинация с интернет видеото, което показва набързо характеристиките на новият PS карат повечето критици да вярват и да се надяват все повече в правотата на предположението си.

Независимо дали 20 февруари ще се превърне в датата на откриването на PlayStation 4, то едно е сигурно – и Microsoft, и Sony неизбежно се наложи да изместят датите на премиерите на новите си конзоли за по-рано през годината.

Според „запознати с компанията” 20 февруари наистина ще е датата, на която PS4 ще бъде представена официално, но конзолата ще се появи на пазара малко „по-късно през годината”. Въпросният неизвестен източник твърди още, че новата конзола на Sony няма да разчита само на невероятния си хардуер, но основно ще се съсредоточи върху определени игрални функции, които да позволяват на играча да комуникира по-добре с устройството и по този начин да се наслади максимално на усещането от играта на PS4.

През миналата година излезе информация, че Sony дори смятат да се откажат от дисковото устройство и да направят така че играчите да трябва да свалят игрите през интернет, но впоследствие се отказаха от подобна идея.

По последни данни PS4 ще е снабден с чипове от AMD, за разлика от предхождащия го PS3, който използваше чипове от Sony-IBM-Toshiba. Това от своя страна може да предизвика редица проблеми и окончателно да прекрати партньорството между Sony и Nvidia, опасяват се играчите.

Остава да разберем в най-скоро време дали наистина ще можем да зърнем PS4 още на 20 февруари или ще почакаме още малко преди да можем да се докоснем до новото изобретение на Sony.