Президентът на Acer Джим Уонг изглежда има ясно оформена картина на бъдещето на PC индустрията. Според него в най-близко бъдеще тъч скрийн лаптопите ще залеят пазара, но в същото време на Windows 8 ще му трябва малко повече време, за да спечели компютърната аудитория.

„Тъч скрийн лаптопите тепърва навлизат на пазара, но евентуално се очаква да се превърнат в доминиращият лаптоп дизайн” казва Уонг в интервю за Digitimes. Например, последно проучване на Acer показва, че след като потребител е използвал тъч скрийн за повече от 20 минути, то той автоматично свиква с тъч скрийн системата и започва без да се замисля да посяга към екрана.

„Това показва една необратима тенденция” посочва още президентът на Acer.

Уонг не пропусна да коментира и бъдещето на Apple в този аспект. Според него Apple е една от най-добрите компании що се отнася до иновационни технологии като Retina дисплея, но не вярва, че ще е основен фактор по отношение на тъч скрийн лаптопите.

През октомври 2010 година Стив Джобс заяви, че Apple обстойно „са проучили точно това, но това нещо просто не работи.” „Тъч скрийновете просто не искат да са вертикални” сподели мнението си по въпроса основателят на Apple. Изглежда от компанията продължават да следват тази политика, защото нито един техен компютър – за разлика от iPhone, iPad и iPod – не поддържа тъч скрийн.

Президентът на Acer не пропусна да сподели мнението си и за новия продукт на Microsoft – Windows 8, заявявайки, че няма как новата операционна система да се превърне в незабавен хит на пазара.

“Windows 8 е една изцяло нова система, която тепърва предстои да бъде научавана и е нормално процесът на образоване да попречи на операционната система да се превърне в незабавен хит” казва той.

Уонг обаче твърдо застава зад тъч скрийн системата, смятайки, че всички критики по неин адрес са неоснователни и това е просто поредната крачка към бъдещето.

И макар Windows 8 да трябва да изчака, за да застане в светлината на прожекторите, то президентът на Acer твърдо заявява, че вярва в рисковете и именно те са пътят към успеха, който всички компании трябва да поемат.