ВИЗИТКА НА ИТ ПРОЕКТА

Име: Внедряване на BI решение QlikView в Интерснак България

Възложител: Интерснак България

Изпълнител: Balkan Services

Стартиране/приключване на проекта: ноември 2011/февруари 2012

Бюджет на проекта: под 50 000 евро

Интерснак България е част от Intersnack Group – една от водещите германски компании на европейския снакс пазар. Историята на групата започва още през 1962, когато немски предприемач пренася тайната на картофения чипс от САЩ в Европа. Днес компанията присъства в 32 държави в Европа и има над 6 хил. служители, разполага с 25 собствени фабрики, а годишният й оборот възлиза на 1,5 млрд. евро.

През 1992 г. Intersnack Group навлиза в България, когато предлага на българските потребителите уникално нов продукт – картофен чипс с марка Chio. За кратко време непознатите картофени резенчета завладяват българските консуматори. Така се поставя началото на динамичното развитие на компанията, която днес е сред безспорните лидери на снакс пазара в България с марките Чио, Чипи и Пом-Бер и № 1 в областта на чипса.

Основни предизвикателства, довели до необходимостта от внедряване на ИТ решението

Нарастващият обем на продажбите и продуктовата гама, както и големият брой търговци и клиенти са създали нуждата от решение, позволяващо бърз и лесен достъп до цялата необходима управленска информация, обединена в едно специализирано за тази цел приложение.

продължава в: Computerworld.bg