Мнозина вероятно възприемат GIGABYTE като производител, специализиран главно в създаването на скъпи компоненти от висок клас, но от компанията явно на държат на имиджа си и в бюджетния си продуктов асортимент, който днес разширяват с нова линия дънни платки, обозначена като „HD series“.
 

Наименованието насочва и към главния акцент във въпросната бюджетна серия дъна, а именно – подобрената поддръжка за HD екрани. Тя се изразява в наличието на два цифрови интерфейса за дисплеи – HDMI и DVI, които според компанията несправедливо се слагат от останалите производители само в motherboard устройствата от среден и висок клас.

Така или иначе, цифровите интерфейси като HDMI са вече де факто стандарт в повечето HD телевизори и РС монитори, а е ненужно компютърът да жертва качество като преобразува сигнала само поради липса на подходящ извод за връзка към екрана. С новата си серия дъна GIGABYTE целят да елиминират този проблем и за потребителите с нисък бюджет, които смятат да използват само вграденото видео на съвременните хибридни процесори.

продължава в: PCWorld.bg