Само преди няколко дни Android феновете бяха зарадвани с версия 4.2 на мобилната операционна система, втората (след 4.1) излязла под шапката на Jelly Bean. Новият ъпдейт не е толкова фундаментален колкото 4.0 (Ice Cream Sandwich), нито толкова препоръчителен колкото 4.1, но при все това добавя няколко достатъчно значителни промени, че да направим визуален тур сред по-интересните нововъведения.

 

 

Поддръжка за няколко потребители

Една от големите промени в Android 4.2 е добавянето на поддръжка за няколко потребители при таблети. Само с няколко тапвания вече е възможно настройването на няколко акаунта на едно устройство и превключването от един на друг. Така споделянето на устройство с членове на семейството, приятели и познати е по-лесно от всякога. При това всеки потребители си има собствен начален екран, приложения, тапети и общи настройки. И още нещо – снимките и файловете на един потребител са недостъпни за другите, но важни неща, като Wi-Fi конфигурацията са споделени.

 

 

Нов интерфейс за 10-инчови таблети

С Android 4.2, интерфейса на 10-инчовите таблети много наподобява на този на Android смартфоните, т.е. със статус бар, Favorites Tray, възможност за издърпване на известията от горната част на екрана и т.н.

продължава в: PCWorld.bg