За предимствата на GIS системите, за това дали са еднакво ценово ефективни за администрацията и различните сфери на бизнеса, за актуалните GIS решения в България, ще разкажат представители на Агенция по геодезия, картография и кадастър, ГИС отделът на Софийска вода АД, Скортел ООД и технологичните компании ЕСРИ България и Аутодеск & Каниско. Това ще се случи на 20 ноември, от 10:30-12:00ч., в онлайн канала http://discussions.idg.bg.

Едни от акцентите на предстоящия уебинар, ще бъдат модернизирането на администрацията с имплементирането на GIS решения – част от пътя към електронно правителство; GIS за администрацията, енергетика и ютилити, или бизнеса; как да изберем подходящите GIS и етапи на имплементация; предимствата на GIS и възможностите за надграждане; предимства на облачните и мобилни GIS; възможности за анализи чрез GIS; взимане на устойчиви решения за опазването на околната среда чрез GIS и мн. др.

Участието в дискусията е безплатно с предварителна регистрация на: https://www1.gotomeeting.com/register/759599121

Формата за предварителни въпроси, намираща се на http://discussions.idg.bg дава възможност на читатели и слушатели да изказват мнение и задават въпроси. Те ще бъдат публикувани на страницата, а по-интересните от тях – зададени по време на уебинара. Слушателите имат и възможността да се включат в обсъждането, като за целта е необходимо да разполагат със слушалки и микрофон.