Amazon ще прави умни очила с Alexa

Amazon ще прави умни очила с Alexa

Амазон планира да направи Alexa по-достоен съперник на Google Assistant и Siri. Компанията на Джеф Безос ще постигне това, като постави собствения си виртуален асистент на лицето на потребителите – в поредните умни очила, които ще се появят (вероятно) на пазара. Според информация на Financial Times, компанията разработва чифт конвенционално изглеждащи очила, които са способни да се свързват със смартфон и позволяват на потребителите да общуват с Alexa – чрез трансфер на аудиовълни по костите. За разлика от Google Glass обаче, очилата на Amazon няма да имат камера и дисплей.

Липсата на тези две основни за подобна технология функционалности може би обричат очилата, но според Безос и компания, това ще увеличи драматично живота на батерията. Идеята според Amazon е, не да бъдат дадени сетива на Alexa, а просто да бъде осигурена директна комуникационна връзка между асистента и потребителя, без необходимост от допълнителни приложения. Това трябва да се окаже доста удобно и практично при ежедневна употреба на улицата и в автомобила.

Въпреки че Amazon официално не коментират слуховете за разработката на подобно устройство, има някои много силни признаци, които подкрепят написаното по-горе. Един от тях е наемането на основателя на Google Glass проекта – Бабак Парвиз от Amazon през 2014-а година. Имайки предвид способностите и сферата на дейност на Парвиз, очаквано беше Amazon да излязат рано или късно с някаква собствена версия на Glass. Анализаторите от FT очакват очилата на Amazon да се появят до края на годината.

 

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.