Изцяло електрически автомобил с марка Mini звучи като нещо, което ще популяризира още повече електромобилите и ще ги направи по-достъпни. Ето защо идеята за електрическа версия на култовата градска кола звучи толкова вълнуващо. Сега, най-сетне знаем как ще изглежда такъв модел, благодарение на концептуалните изображения, които BMW официално представи.

И докато Mini запазва култовата си предница с кръгли фарове, новата електрическа версия включва и промени в дизайна, които трябва да подчертаят електрическата му същност. Цветовата схема е сребърно и жълто, взаимствана от Mini E – ранен експеримент на BMW, който положи основата за модела i3. Огромно лого E стои на предните врати, а фаровете са изпълнени по подобие на куплунг за зареждане. На предната решетка също присъства подобно лого, хитро дублиращо E с въпросния щепсел. Стоповете са изпълнение като част от британския флаг Union Jack, а същевременно също представляват стилизирано E.

19-инчовите джанти с аеродинамични елементи са произведени с помощта на 3D принтер. Същото се отнася за повечето сложни аеродинамични повърхности по прототипа. BMW показва различни идеи за електрическо Mini от поне десетилетие, остава да видим дали те най-сетне ще се превърнат в реалност. Машината трябва да се появи в масово производство през 2019-а година.