При подготовката за Зимните олимпийски игри през 2018 г. в Южна Корея, технологичният гигант LG пуска нови роботи в най-голямото летище в страната. В сеулското летище Incheon International Airport ще откриете последните ботове на LG – Airport Guide Robot и Airport Cleaning Robot.

За първи път те бяха представени на тазгодишното издание на Международното изложение за потребителска електроника (CES) и двата робота правят точно това, което имената им предполагат. Guide Robot ще бродят терминалите, за да предоставят на пътниците необходима информация за полетите и посоките. Роботът поддържа четири езика – корейски, английски, китайски и японски. Потребителите ще могат да си сканират билета и да бъдат ескортирани до правилния изход за излитане. Роботът поддържа нормална скорост на „вървене“ и няма опасност да се ядосате, че има опасност да си изпуснете полета заради бавното му придвижване.

Междувременно Cleaning Robot прилича на малък контейнер за боклуци от бъдещето. Според LG той засича областите, които се нуждаят от незабавно почистване. Ботът изчислява най-бързия път, по който да достигне до замърсената област.

В прессъобщение LG съобщиха, че тези продукти показват на амбициите на компанията „да развиват и разпространяват комерсиалния си бизнес с роботи като бъдещ мотор за растеж“. Роботите на LG ще се справят чудесно на летището, докато стоят на безопасно разстояние от стълбищата и фонтаните.