Прототип на Volkswagen ще използва добавена реалност

Прототип на Volkswagen ще използва добавена реалност

Volkswagen показа за пръв път своята ID платформа на автомобилното изложение в Париж миналата година, заедно с прототип на електромобил, за да информира света за своите планове. Сега автомобилният производител представи ID Crozz – изцяло електрически кросоувър, който трябва да бъде продаден в поне 1 милион бройки до 2025-а година, според целите на VW.

„ID Crozz е замислен като спортен, интерактивен, многофункционален автомобил с нулеви вредни емисии – с електрическо задвижване на всички колела, което е полезно както в градска среда, така и при по-активен начин на живот“, пишат VW в прессъобщение. Най-впечатляващият аспект на този прототип обаче не е пробега, за който ще стане дума след малко, а конзолата, която ще информира водача с помощта на добавена реалност. Също така има разработен иновативен стъклен покрив, който водача може да управлява с жестове.

Пробегът с едно зареждане трябва да достига 500 километра, което не е особено реалистично – по-малкият Chevy Bolt има 380 километра по спецификации, а в реални условия успява да измине почти 350. Дори лидерите в момента Tesla Model X постигат едва 465 километра с едно зареждане, така че трябва да приемем този пробег, към който се стремят VW, за малко по-оптимистичен.

Бързо зареждане би трябвало да напълни батерията на VW Crozz до 80 процента за по-малко от половин час, а максималната скорост е 180 км/ч. Масовото производство на този прототип трябва да започне през 2020-а година.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.