Volkswagen наля 300 милиона долара в мрежа за зареждане на електромобили

Volkswagen наля 300 милиона долара в мрежа за зареждане на електромобили

Volkswagen трябваше да плати над 15 милиарда долара неустойки след дизелгейт скандала, за който няма как да не сте чули – автомобилният гигант нарочно беше разработил софтуер, който да дава грешна информация за вредните емисии на дизеловите коли при тестове на стенд. Освен огромният финансов удар обаче, VW бяха задължени да развият технологиите за екологични автомобили. Сега, VW съобщава, че ще вложи 300 милиона долара в изграждането на 450 станции за зареждане на електромобили в големи градове в 39 щата в Америка.

Това ще бъдат големи комплекси – 240 от тях ще се намират на магистрали и ще имат опция за 150 и 320kW зарядни – по-мощните от които ще могат да зареждат бъдещите електромобили за около 15-20 минути. По-кратките времена за зареждане означават, че шофьорите на електрически автомобили ще имат повече свобода и няма да има нужда да планират пътуванията си около зареждането на колите.

Инвестицията е част от по-мащабен план на стойност 2 милиарда долара от страна на VW, който трябва да пренесе компанията в бъдещето на автомобилите с нулеви вредни емисии. Всичко това не само ще помогне на VW да се отърве от лошата слава, но ще даде възможност на американците да изберат електромобил за следващо превозно средство, без да се притесняват за станциите за зареждане, които очевидно ще станат често срещана гледка в САЩ.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.