McLaren F1 ще използва 3D принтер за производството на части за болидите си

McLaren F1 ще използва 3D принтер за производството на части за болидите си

Инженерите от отбора на McLaren F1 ще носят със себе си 3D принтер за предстоящото Гран При на Великобритания, което е изключително необичайно за моторния спорт. Отборът от Формула 1, в партньорство с компанията за Stratasys, ще принтира готови части за своя нов McLaren MCL32. Целта е лесно и бързо да може да бъдат правени модификации в дизайна на частите и да бъде намалявано теглото им.

Частите включват карбонови влакна от армиран найлон, гумени радио кабели, канали за охлаждане на спирачките и клапи за задното крило, които помагат за притискането на автомобила към пътя при висока скорост. Това ще намали производственото време от седмици на дни, дори часове, което ще помогне на отбора  при тестовете и при подготовката на болидите за състезанията.

„Ние непрекъснато модифицираме и подобряваме дизайните на нашите състезателни коли, затова възможността да тестваме нови дизайни бързо е важна, за да направим колата по-лека и да увеличим броя на промените в материала до подобряване на представянето им. Ако можем да въведем нови разработки по колата едно състезание по-рано, да преминем от нова идея до производството на новата част само за няколко дни, това ще бъде ключов фактор в превръщането на McLaren MCL32 в по-конкурентоспособен.“, каза Нийл Оутли, директор в отдела по състезателен дизайн на McLaren Racing.

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.