Не е новина, ако ви кажем, че електронните игри се превръщат в спорт и то с изключително сериозна скорост. Ще ви върнем малко назад във времето, за да ви припомним как неотдавна в Съединените американски щати започнаха да дават специални визи за спортисти на участници в различни електронни игри, които посещаваха страната за различни турнири. Наградните фондове на подобни събития пък винаги са събирали учудване и възхищение.

Някак логично, Blizzard официално представи намеренията си да изгради стадион за електронни игри в Тайван. В него ще се провеждат различни турнири по Starcraft и други заглавия на компанията.

Очаква се съоръжението да носи името Blizzard eStadium и да събира до 250 души. Освен за турнири в Тайван, стадионът ще се използва и за международни надпревари по различни игри за азиатския регион, като още след няколко месеца се очаква той да приеме Overwatch Pacific Championship.

В него ще вземат участие 8 отбора от Тайван, Япония, Австралия и Тайланд, като цялото мероприятие ще продължи 11 седмици. Първите 3 отбора ще се класират за плейофите и ще спорят за тазгодишното Overwatch World Cup.

От Blizzard допълват още, че техният eStadium в Тайван ще приема и турнири по Hearthstone.