Amazon стават напълно сериозни по отношение на Alexa. Електронният гигант обяви, че е започнал да разпространява ъпдейт на своето iOS приложение, което предоставя своя гласов виртуален асистент директно за вашия iPhone, и то без да изисква Echo.

С други думи можете да използвате флагмана на Apple, за да говорите директно на Alexa и да дадете поредица от команди като онлайн поръчки, музикални желания, новинарски ъпдейти и дори смешни шеги.

Всичко, което се изисква от вас е да изтеглите приложението Amazon и да натиснете бутона „Speak” в полето за търсене преди да започнете със задаването на въпросите. Услугата ще ви позволи без усилия да поискате от Alexa да възпроизведе различни файлове – включително книги и музика. За целта обаче трябва да сте абонирани за едно от услугите на Amazon – Music Unlimited, Prime или Prime Music, за да се възползвате от функциите.

От Amazon опитват активно да разширят поддръжката на виртуалния си асистент. През януари компанията сключи сделка с Huawei, които ще оборудват своя Mate 9 с Alexa.

И докато Apple си имат Siri, те изпитват затруднения да направят своя асистент по-лесен за взаимодействие. Очаква се ъпдейтът на Amazon да е достъпен в App Store до няколко дни.

 

Фото: Amazon