Когато става дума за миграция на служители, Apple и Tesla са в същите отношения, в каквито са Google и Uber. Амит Сингъл е поредният остър ум, който напуска редиците на Google и се присъединява към екипа на Uber. Инженерът, изигравал важна роля при разработването на първокласния алгоритъм за търсене на Google, сега застава до предприемача Травис Каланик. Новата длъжност на Сингъл ще е на вицепрезидент на инженерния екип на Uber.

Във Facebook Каланик похвали Сингъл и сподели вълнението си от най-новото назначение в компанията. „Обичам вълнението на Амит да разрешава сложни компютърно-научни проблеми и страстта му да помага на хората да подобряват начина си на живот чрез технологиите. Екипът на Uber, включително и аз, ще научим много от него и нямаме търпение да започне при нас“, сподели шефът на компанията.

Сингъл също изрази мнението си в личния си блог: „… колкото по-надълбоко дълбая по отношение на как работи Uber, става все по-ясно, че това е едно от най-трудните – както и забавни – компютърно-научни и инженерни предизвикателства днес в света. Достатъчно е сложно да свържеш милиони шофьори в реално време, докато създаваш оптимални маршрути за тях. Добавете към това сложността на това да предвидите трафика в реално време и да направите системата икономически атрактивна за всеки – и сега имате един от най-предизвикателните компютърно-научни проблеми, с които съм се сблъсквал през 30-годишната си кариера“.

C2oiOA6UAAAJCYb