VW представи електрически прототип на култовия Microbus

VW представи електрически прототип на култовия Microbus

След големия скандал с вредните емисии на дизеловите автомобили на VW, компанията се опитва да се възроди като производител на електромобили за бъдещето. Един от начините това да бъде направено е да се осъвременят някои стари и култови модели. Като например хипарския Microbus. VW представи I.D. Buzz – електрическа версия, която носи много от характерните белези на малкото бусче и освен изцяло електрическото задвижване, ще има и автономен режим, за да могат хипарите да… правят други неща.

Прототипът беше представен на автомобилното изложение в Детройт в неделя. Според VW, Buzz ще има пробег от 430 км с едно зареждане, а двата електрически мотора ще му осигуряват комбинирана мощност от 369 конски сили. Компанията е успяла да направи място за осем души в новия електрически ван, а има и две отделения за багаж. За шофьора на този футуристичен кемпър, VW предлагат различни технологии, разработени вътрешно – като чувствителен на допир волан и дисплей с добавена реалност на предното стъкло.

„Идеята на I.D. Buzz е да покаже пътя към бъдещето“, казва Франк Велш от VW. „Прототипът е първият в света изцяло електрически ван от този тип, който ще бъде екипиран с автономен режим“. Перспективата да насочите подобно возило към идиличен пейзаж (на 430 километра разстояние, разбира се) и да се гмурнете в задимената кабина отзад не е никак лоша и ще допадне на всички хипита. Това, което няма да им допадне, е цената, най-вероятно, защото I.D. Buzz няма да се разменя срещу цветя и плодове, а ще струва истински пари и то доста. Въпреки всичко, представянето показва, че VW са сериозни в плановете си да се насочат към изцяло електрическа гама в най-скоро време.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.