ДНК тест ще открие корените ви

ДНК тест ще открие корените ви

В днешно време все повече хора искат да открият докъде се простира родословието им и къде лежат корените им. Най-добрият и научен начин за това е проследяване на генетичната история. Компанията MyHeritage също мисли така – тя предлага специален ДНК тест на цена от 79 долара, който дава детайлен поглед върху етническите корени на потребителя, както и географските връзки. Дали произхождате от Близкия изток или Централна Африка? Това става ясно, когато резултатите излязат, а за това са необходими цели 3 до 4 седмици. Докладът включва дори потенциални ДНК съвпадения с други хора, които могат да ви покажат потенциални роднини.

Първоначално в теста са включени 25 етнически групи, но те трябва да нарастнат до над 100. Също така, MyHeritage стартира ДНК библиотека и за да я напълни, праща 5000 безплатни теста на свои членове. Дори ако сте сред бета тестърите на тази технология, все пак ще имате ограничена възможнос за сравнение с останалите 4999 ДНК резултата.

Разбира се, ДНК базираните тестове за генеалогия не са нещо ново. Предимството на MyHeritage е, че в базата си компанията вече има над 85 милиона регистрирани потребители, а тестовете и са с висока точност и винаги дават по-добри резултати от конкурентите.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.