Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ЗОНА
28 мар
2018
   

Информационните технологии – предимство за бизнеса

2279 прочитания

Информационните технологии днес служат като ефективен инструмент в решаването на проблемите в обществото. Автоматизирането на производствените процеси е една от основните причини тези технологии толкова бързо да се развият и да навлязат в съвременното общество. Всъщност благодарение на тях много компании започват да развиват успешен бизнес, като все повече ограничават възможността за човешки грешки. Като тръгнем от големите производства, където трябва да се съхранява огромна база данни за всеки артикул, минем през банките и кредитните компании, които издават бързи кредити 24 часа на ден (sammenlign lån penge 24h), и стигнем до малките предприятия, всички те се облагодетелстват от развитите модерни информационни технологии, които им спестяват много време и труд.

Като цяло информационна може да се нарече всяка една система, която си служи с данни по време на изпълняване на различни операции.

Историята на ИТ

Информационните системи започват да се използват още от средата на миналия век. В началото са използвани предимно от счетоводители с цел обработката на информация за изчисляването на заплатите и извършването на транзакции. Но след 60-те години програмните езици започнаха да се усъвършенстват и информационните технологии влязоха в ролята на помощници на хората в подготовката на различни видове отчети. След появата на интерактивни дисплеи и база данни, започнаха да се появяват и по-сложни програми, които не доставят данни единствено по фиксирани форми, но и извън тях в необходимото време. След 80-те г. в компютърните технологии навлезе системния мониторингов подход, който още повече разшири възможностите на ИТ. А днес вече мениджърите на компаниите възприемат информационните технологии като стратегическо оръжие, тъй като навременното получаване на важна информация им дава предимство пред конкурентите.

За какво се използват ИТ?

Информационните системи служат за разрешаването на редица проблеми: за съставянето на база данни, за общуване, за най-различни приложения и други цели. Но най-голямата задача пред ИТ е стратегическото планиране и управленческия мониторинг на изпълнението на поставените задачи. Информационните системи се използват на всички нива- от стратегическо и тактическо, при което ИТ подготвя материалите за мениджърите – до оперативно, което включва цели групи от сътрудници.

ИТ повишават конкурентоспособността

Управителното звено на дадена фирма е най-ефективно, когато има всички необходими документи и данни, които ще съдействат за взимането на правилно решение. Ето и какви са основните ползи от използването на ИТ:

  • Увеличаване на производителността на труда за сметка на бързата обработка на документи;

  • Рутинните операции могат да бъдат прехвърлени на възможностите на компютъра;

  • Повишаване на качеството на обслужването на клиенти. Например: банкоматите позволяват на потребителите да получат парите си както през деня, така и през нощта, извън работното време на банките.

  • Подобрена координация в различните отдели на фирмата;

  • Създаване на нови видове информационни продукти, които могат да бъдат използвани в различните сфери на бизнеса, като банки, застрахователни компании и др.

  • Заради моменталния достъп до най-важните сведения, от които зависи вземането на важни решения, се повишава производителността и конкурентостта на предприятията, които използват ИТ.

Ако и вие бихте желали да внедрите ИТ във вашия бизнес, но не знаете къде да отидете, за да получите кредит (hvor meget kan man låne), който да вложите в това начинание, можете да потърсите фирмите за бързи кредити, които ще ви предоставят необходимия капитал за закупуване на правилното оборудване.

абонамент за бюлетина