Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
PR ЗОНА
26 окт
2017
   

Canon представя своя Office Insights Report

1269 прочитания

Как изглежда съвременния информационен офис свят? В 49% от компаниите в Централна и Източна Европа, Централна Азия и региона на Кавказ се сканира повече, отколкото преди година, отпечатването на документи също отбелязва ръст. В същото време обаче близо половината от компаниите не изчисляват разходите си за принтиране, а ¼ от тях не знаят точната стойност на една отпечатана страница. При това 66% от представителите на компаниите заявяват, че принтирането, сканирането и копирането на документи продължават да бъдат изключително или много важни – независимо от необратимите процеси на дигитализация.

Това са само много малка част от изводите в тазгодишния Canon Office Insights Report, който има амбицията да покаже какво е състоянието на документооборота в компаниите в регионите. И нещо по-важно – да даде идеи и мотивация за това как той може да бъде оптимизиран, така че да отговаря на съвременните изисквания за оперативност и ефективност. Пълното проучване, обхващащо 25 страни по света, се очаква да излезе в началото на ноември и може да бъде заявено от представителството на Canon в България.

Съвременните мениджъри са изправени пред редица предизвикателства. Те едновременно трябва да осигуряват удобства и максимална оперативност на своите служители, като в същото време спазват изискванията за корпоративна сигурност, и се стремят да понижават непрекъснато разходите. Всичко това има реални последици върху отпечатването на документи, хартиените процеси и работата с многофункционални устройства, намиращи се буквално във всеки офис.

За да отговори на нарастващите потребности от оптимизация в такава среда, Canon за поредна година инициира създаването на Office Insights Report, а самото проучване е осъществено от независимата компания Breaking Blue. Истинската му ценност обаче е дори отвъд оперативността и ефективността на офис процесите и се съдържа в думата „insight” – с идеята да даде прозрение или вдъхновение на мениджърите как да направят бизнеса си по-добър. И, разбира се, за разберат как промените в средата оказват влияние върху офис ежедневието.

Canon – доставчик на решения за оптимизация на бизнес процеси

Интервю с Людмил Лаков, мениджър партньори и дистрибуция в Canon България

Г-н Лаков, твърди се, че решенията за управление на бизнес процеси стават все по-важни. Защо, какви предимства осигуряват те?

Бизнес процесите се развиват непрекъснато, броят на операциите, които трябва да бъдат проследявани, също нараства главоломно. Това в повечето случаи означава повече време и повече разходи за компаниите. Тук идват решенията за оптимизация на бизнес процесите, които Canon предоставя. Съвсем оперативно казано, тези решения спестяват време и средства. Това, което е по-важно обаче, е повишаването на ефикасността в бизнеса и възможността на мениджърите да се съсредоточат в стратегическото управление, в развитието, а не в организацията на процесите.

Какъв е опитът на Canon в тази сфера?

Значителен. Осъзнавайки важността на тази тема, през последните години компанията в световен мащаб разви тази дейност – доставчик на решения. През последните години издаваме и Canon Office Insight Report, който показва интересни тенденции. А ние като технологична компания даваме възможност това да стане по множество начини – чрез интегриране на технологии, управление на услуги или дори чрез пълно възлагане на документните процеси на Canon.

За какви компании или бизнеси са предназначени те?

Разбира се, най-подходящи са тези решения за средни и по-големи компании. Малките бизнеси малко или повече организират сами тези процеси, но така или иначе те също биха могли да получат експертно знание. И още нещо да добавя – тези услуги стават все по-важни именно поради нарастващите изисквания за сигурност на информацията. Не бива да забравяме това.

И все пак, въвеждането на решения за управление на документооборота изисква и допълнителни дейности. Предоставяте ли ги?

Да, разбира се, освен самите решения, имаме и силен експертен екип, който може да съдейства на компанията с консултации. Като мултинационална компания имаме значителен и разнообразен опит в практически всяка една индустрия и можем да споделяме ноу-хау с всякакъв тип организации. Най-важната предпоставка за едно успешно внедряване е изготвянето на пълен и детайлен анализ на текущото състояние и задаване на ясни и конкретни цели, които да бъдат постигнати. В Canon се стремим да обхванем всеки процес, като в анализа слизаме на ниво отделен документ – това са модерни инструменти и решения, които да сведат ръчният труд до минимум. 


Канон България ЕООД
Тел.: (02) 975 1630, 807 9250
www.canon.bg

абонамент за бюлетина