Дългоочакваният модел на LG Electronics Optimus Vu дебютира на българския пазар. Моделът обединява в едно таблет и смартфон и се предлага от Мтел на цена от лева с тарифния план 29,90 лева на месец или 699,90 лева в брой с Mtel SURF&TALK XL и 1099 лв. в свободна продажба.

Optimus Vu е сред най-харесваните модели на LG. Смартфонът e снабден с IPS дисплей и осигурява уникална комбинация между картината на таблетите и мобилността на смартфоните. Моделът разполага с мощен 1.5 GHz двуядрен процесор, 32GB памет и голяма 2,080 mAh батерия, което го превръща в подходящо решение за забавление с мултимедийно съдържание.

Големият 5-инчов дисплей в съотношение 4:3 прави работата с документи, четенето на книги, сърфирането в интернет и мултимедийното забавление много по-лесни и приятни. Заедно с това устройството е удобно за писане и водене на бележки. IPS дисплеят възпроизвежда максимален брой точни и истински цветове и създава кристално чисти изображения дори на пряка слънчева светлина. Вграденият бутон за бърз достъп QuickClip дава възможност на потребителите лесно да правят снимки на съдържанието на екрана (screenshot) само с едно натискане.