LG пусна прессъобщение от родната Южна Корея, в което дава малко информация за някои от функционалностите, които можем да очакваме от бъдещия флагман на компанията – LG V30. Всичко, което обаче имат да покажат корейците, е по-горното изображение на долната предна част на телефона. От него можем да направим някои изводи за извивките в края на дисплея и големината на рамките.

Сега към характеристиките на V30 – смартфонът ще има P-OLED панел на дисплея, което означава, че основата за органичните кристали е пластмаса, вместо стъкло. P-OLED технлологията дава възможност за определена гъвкавост на екрана – спомнете си G Flex и G Flex 2. Тук тази гъвкавост е използвана, за да бъдат заоблени краищата на дисплея.

Друга характеристика е така нареченият FullVision дисплей с отношение 2:1 и 20% по-малки рамки в горната част и 50% в долната. Логото LG е преместено на гърба на телефона с цел освобождаване на още място за екрана. Разделителната способност ще е същата като при LG G6 – QHD+ (1440 x 2880 px).

 

Дисплеят, който както вече сте се досетили е звездата в този нов телефон, също ще поддържа възпроизвеждане на HDR10 съдържание за по-добри нива на контраст и по-живо изображение. Официалното представяне на LG V30 ще бъде в края на август, малко преди началото на изложението IFA в Берлин. Сред слуховете за V30 е и предположението, че телефонът ще има камера с най-широката апертура, срещана досега при смартфоните – f/1.6, но ще трябва да почакаме, за да разберем дали това е истина.