Apple е една от компаниите, които контролират всеки елемент от устройствата си до такава степен, че дори смяната на батериятан изикзва специализиран сервиз. Създателят на YouTube канала Strange Parts обаче тотално разбил на пух и прах тази философия, като е сглобил собствен iPhone от части, които е купил в Шенджен, Китай. Резултатът е впечатляващ, но трябва да приемем постижението с малко съмнения, защото видеото е заснето на части, а най-сложните манипулации изглежда липсват в кадрите.

Материалът започва с най-лесната част – купуването на кейс за iPhone и много бързо прескача към много по-сериозни проекти – като намирането на машина за лазерно ецване, която е необходима за сглобяването на подобна джаджа. Гледайки видеото, ще можете да добиете представа какво точно има в един телефон и да видите части, които остават скрити – например подсветката на дисплея, самият екран, който е с технология за отчитане усилието на допир и бутоните, които всъщност са по-сложни, отколкото на пръв поглед изглеждат.

Ако нямата на разположение 23 минути, може да пропуснете първите 7 или пък направо да отидете на 20-та минута, в която ентусиастът приключва проекта. Всеки с интерес към джаджите ще се забавлява с това видео, независимо дали е напълно реално или направено да си играе с потребителите.