Samsung са известни с добре развитата си технология за производство на AMOLED дисплеи – с ярки цветове и добър контраст. Galaxy S8 обаче явно отвежда нещата една стъпка по-напред. Display Mate, които са специализирани в различни тестове на дисплеи – като например цветовъзпроизвеждането и калибрацията, са дали на Galaxy S8 най-високата оценка до този момент – A+.

Така наскоро дебютиралият флагман на Samsung получава допълнително признание за усилията на компанията да се възстанови след фиаското с Galaxy Note 7. Според тестовете на Display Mate, екранът на S8 може да достигне пикова яркост от 1020 нита, което е много над най-ярките дисплеи, които сме виждали в смартфони.

Освен високата яркост, Display Mate хвалят и възможностите за HDR – S8 е първият смартфон, който получава сертификация за възпроизвеждане на HDR видео съдържание от UHD Alliance for Mobile. Това означава, че Galaxy S8 може да пуска видео със същото качество и цветова точност като HDR телевизорите, които видяхме за пръв път на CES 2016.

Постиженията на S8 най-вероятно ще накарат и останалите големи производители на смартфони да подобрят технологиите си, за да наваксат изоставането. А това е прекрасно за нас – потребителите.