Samsung Galaxy S8 и S8+ ще подобрят рекордите на предшествениците си за първата година, каза Д. Дж. Кох, шеф на звеното Мобилен бизнес в Samsung Electronics. Всичко това, имайки предвид солидната сума от 809 и 909 евро за двата модела респективно, доста голямо увеличение, в сравнение с предшествениците S7.

Новият флагшип на Samsung беше едно от най-чаканите устройства на мобилната сцена, главно заради фиаското с гърмящите Galaxy Note 7 – всички искаха да видят как ще се справят корейците с първия сериозен телефон след Note 7. Анализаторите изразиха определени съмнения как ще се позиционират новите S8 и S8+ на пазара, но Кох каза в четвъртък, че прогнозите са обнадеждаващи.

Сред основните функции на новите телефони е изкуственият интелект/асистент Bixby, а новините са, че програмата ще работи само с корейски и английски първоначално, като допълнителни езици ще бъдат добавяни впоследствие. Асистентът на Samsung ще работи само с няколко приложения при пускането на устройстото на пазара – включително гласови обаждания, галери, настройки и текстови съобщения. Поддръжката на приложения от трети страни трябва да се появи след известно време, макар че не е ясно кога.