Култовата Nokia 3310 трябва да се завърне този месец

Култовата Nokia 3310 трябва да се завърне този месец

Nokia 3310 не се нуждае от представяне – култовият телефон е вдъхновил създаването на не едно и две мемета – лесен за използване, почти неунищожим, батерия, която издържа седмици. Скоро този апарат може да се превърне от икона на миналото в най-дългоочакваното мобилно завръщане за годината. Известнитят с вътрешната си информация за различни мобилни джаджи Еван Блас съобщава, че HMD Global – новите собственици на марката Nokia, се подготвят да пуснат наследник на 3310. Точно като прародителя, тук става въпрос за устройство с най-основни функции, което ще струва 59 евро и ще се бори с конкуренцията в най-ниския сегмент на Android телефоните.

Детайлите за телефона са много оскъдни – Nokia 3310 е технологична икона, така че използването на сходен код за модела е оправдано. HMD Global вече пусна един телефон с марка Nokia – 150, така че новият 3310 няма да бъде дебют за компанията на мобилната сцена. Nokia 150 струва само 26$ и работи с операционна система Series 30+, вместо Android. От пускането на пазара на този „глупав“ телефон обаче Nokia обявиха и модела Nokia 6 – истински смартфон с Android 7.0.

Блас казва още, че компанията ще представи и по-евтини варианти на този флагман на мобилния конгрес в Барселона по-късно този месец – Nokia 3 и 5. Те ще струват респективно 149 и 249 евро, а по-високият модел ще разполага с 2GB RAM, 5,2-инчов дисплей с HD разделителна способност и 12-мегапикселова камера.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.