Nokia официално зарадва феновете си, като пусна на пазара своя първи Android телефон. Правим обаче важното уточнение, че става въпрос за Китай, като устройството тепърва ще достига европейския и американския пазар.

Официално днес HMD – компанията, която е лицензиран производител на Nokia смартфони в Китай, обяви появата на устройството, носещо името Nokia 6. Телефонът разполага с алуминиево покритие, като производителите уточняват, че за създаването на един брой са необходими около 55 минути машинна работа за изграждането на неговото тяло и още 10 часа за окончателно полиране и оформяне на детайлите.

Що се отнася до характеристиките, Nokia 6 разполага с 5.5-инчов 2.5D извит дисплей с Full HD резолюция. Устройството е снабдено с процесор Snapdragon 430, а разполага и с 4GB RAM, 64GB вградена памет, възможност за добавяне на карта-памет и 16-мегапикселова задна камера.

За момента устройството се продава на китайския пазар на цена от $245 (455 лв.). Очаква се през тази година Nokia да пусне на пазара поне 5 смартфона.