Цената на златните умни часовници Apple Watch Edition ще бъдат между 4000 и 5000 долара, а Apple Watch от неръждаема стомана ще струват 500 долара. Продажбите стартират през пролетта на 2015 година. Това съобщава френският сайт iGen.fr, като цитира анонимен източник.

При представянето на Watch през септември Apple обяви само една цена – 349 долара, колкото ще струва най-евтиният вариант Watch Sport.

Линията умни часовници ще включва три колекции: първата ще бъде наречена просто Watch (с корпус от неръждаема стомана), втората — Watch Sport (с корпус от анодно оксидиран алуминий) и третата – Watch Edition (с корпус от 18-каратово злато).

Стартът на продажбите на Apple Watch е планиран за пролетта на 2015 година, е съобщила Анджела Арендс, старши вицепрезидент по пазарните и онлайн продажби във вътрешно видеообръщение към служителите на магазините.
Наехме ви, защото сте най-добрите. Вие знаете как да работите с клиенти. И сега ни предстои маратон без намек за почивка. Предстоят празници, след това китайската Нова година, а през пролетта планираме да пуснем часовниците, казала Арендс.

Въпреки изявлението на Арендс за старт през пролетта, източникът на френското издание твърди, че датата Свети Валентин (14 февруари) все още е на дневен ред. Операторите и дистрибуторите имат готовност да започнат разпространение на устройствата в средата на февруари.

Преди Apple да представи Watch, се предполагаше, че продажбите ще започнат в края на 2014 година. След това датата беше отложена за „началото на 2015-а“ заради технически пречки. Според слуховете тези пречки са свързани с краткия срок на автономна работа на устройството.

Източници: iGen.fr, CNews