Стане ли въпрос за смартфон индустрията, то трудно ще видите обективно мнение. Да не говорим за обективна реклама… Всеки гледа да демонстрира превъзходствата на своята стока над останалите и това е нормално.

Примерите са безкрайно много, но конкретно един от последната седмица ме накара да искам да споделя и с вас невероятно изобретателното творчество на авторите на реклами. Става въпрос за новата реклама на LG Optimus G Pro, която ако случайният потребител не изгледа докрай би изглеждала като отдаване на почит от страна на LG към Apple.

Истината, която се разкрива с финала на рекламата обаче, е съвсем друга.

Изглежда в този сектор на технологичния свят заяжданията между компаниите никога няма да приключат, което може да донесе само позитивни емоции за нас – феновете и потребители. С всяка следващата реклама компаниите стават все по-изобретателни, оригинални и забавни.

Новата реклама на LG насочва вниманието към прословутата реклама на iPhone 5, в която на преден план изпъкват снимачните способности на новото устройство. Apple умело показаха панорамните способности на новия си смартфон що се отнася до снимки и безспорно предизвикаха интереса на аудиторията. Във въпросната реклама на „отхапаната ябълка” е демонстрирано как човек може да направи изключително добра панорамна снимка. Рекламният клип показва голяма група деца, подредени за снимка, а използващият iPhone опитва да ги снима всички в една незабравима снимка. И успява.

От LG обаче имат отговор на това. Разигравайки сценария от рекламата на конкурентите си, те създават своя реклама, която обаче се отличава с финал, който сякаш трябва да казва: „Не, не… iPhone 5 е просто ограничено парче метал. Ето доказателство.”

Пред погледа на гледащия се разкриват невероятните способности на LG Optimus G Pro да заснема далеч по-големи и качествени снимки от своите противници (или поне рекламата кара случайния гледащ да повярва в това). Снимката на LG не само успява да улови всички деца, но и заснема околната стая в най-пълни детайли.

Всичко това е възможно благодарение на разработката на Google – Photo Sphere и изглежда като наистина добър начин да убиеш времето си. От Apple обаче все пак трябва да останат доволни от факта, че телефонът им продължава да е критерии за качество и е смартфонът, с когото всички сравняват новите си устройства.

Без повече приказки и увъртания ви предоставяме възможността сами да се насладите на шедьовъра на рекламния отдел на LG, както и на невероятната реклама на Apple, от която тръгна цялата тази рекламна битка:

Apple

LG

Любослав Лозанов