Сигурен съм, всеки от вас е гледал любимите и зарибяващи филми за герои. Всеки е видял със собствените си очи как Питър Паркър се превръща в Спайдермен или как Брус Уейн претърпява трансформацията, която да го накара да облече костюма на Батман. Нима не сте мечтали като малки (че и като пораснали дори) да се превърнете поне за миг в някой като Супермен или Железния човек, да се откъснете от обичайната си роля, за да покажете на света, че сте различен?

И ако смятате, че в днешно време всички възрастни са се откъснали от желанието за превъплъщение в чужда роля, то грешите…

Всички ние имаме алтернативно Аз, което не показваме често на света (да не кажа дори никога). В редките случаи, когато решим да го направим то често е следствие от  огромното количество алкохол, което сме погълнали или е резултат от някакъв драматичен житейски момент.

За Емануел Поланко, директор в местното училище в Бронкс, алтернативното му Аз се проявява когато показва рап таланта си пред света. В момента, в който свали униформата, директорът се превръща в Еминем на училищните директори, започва да споделя видео файлове в YouTube, на които показва таланта си да рапира в компанията на красиви девойки.

Според доклада на New York Daily Поланко използва името Ел Сики и прави музикални клипове, в които рапира на испански за традиционните неща, които присъстват в песните на рапърите – знаете, допирането на тела, вдигането на разни неща и правенето на любов.

Ел Сики не само пее, но и „танцува секси”, като в немалко от клиповете си рапърът е сниман с жена, която е облечена само с бельо.

Естествено, в момента, в който родителите разбрали за ужасяващия живот на директора извън училището, шок и ярост изпълнили небето.

Изглежда в техните глави директорът вече не бил онзи добър „модел за подражание”, който всички смятали че е.

„Някой трябва да го подведе под отговорност” казва Сесилия Донован, майка на 17-годишен младеж, учещ във въпросното училище. „Това, което прави, е направо смешно.”

Наистина, доста смешно дори…

И все пак нима всички ние не търсим от време на време именно онези смешни мигове, които да ни разведрят поне малко?

Точно както по света има родители, чиито методи на възпитание не биват одобрени от обществото, така съществуват и директори, които желаят поне за малко да се откъснат от образователната система и да положат някоя и друга рима в рап вариант.

Това, което остава загадка обаче е дали Ел Сики още твори или клиповете са от по-ранен и отминал период в живота му. Самият факт, че за видео материалите е съобщено обаче, бе достатъчно за училището да пусне проверка и нищо чудно съвсем скоро Поланко да намери цялото свободно време на света за рап кариерата си.

Видео материалите не могат вече да бъдат намерени в социалната мрежа, но Daily News твърди, че ги притежава и може би скоро отново ще можем да ги видим някъде из дебрите на интернет пространството.

Някои може да все пак да смятат, че най-важният критерий все пак остава държанието на Поланко в работата.

Доста наивна мисъл, бих казал аз…