Официално можете да се сбогувате с надеждите, че още от пролетта ще се наслаждавате на Grand Theft Auto V. От Rockstar Games обявиха малко по-рано през седмицата, че дългоочакваната премиера на играта им ще се състои на 17 септември 2013 за Xbox 360 и PlayStation 3.

В блог в интернет пространството компанията производител заявява, че изпълнената с насилие и невероятен екшън игра „изисква още малко дообработване, за да достигне стандартите, които ние, и най вече вие, изисквате.”

За отрицателно време постът бе залят от коментари от недоволни геймъри, като бройката надхвърли над  250 коментара. Доста от въпросните изявления съдържаха силно обидни епитети към разработчиците и не малка доза критика за забавянето на така чаканото продължение на серията.

Недоволството в един момент достигна такава връхна точка, че самите Rockstar се наложи да се намесят, умолявайки потребителите си да ограничат „обидните” коментари.

Няколко часа по-късно Rockstar пуснаха нов пост в отговор на „конспиративните теории”, зародили се в интернет пространството, заявявайки, че единствената причина за забавянето на играта е желанието тя да бъде „възможно най-добра за нашата аудитория.” Компанията изрично допълни, че не стоят никакви други мотиви и причини зад забавянето.

Изявлението намери отзвук и на борсовия пазар, където майчината компания на Rockstar Games – Take-Two Interactive, видя спад в цената на акциите си от близо 7% до 12,17$.

Ето и трейлър на една от най-дългоочакваните игри за 2013 г.: