Когато някой ви причини нещо лошо, намерете слабото му място. Това правилото  изглежда се прилага еднакво добре както в любовта, така и в бизнеса.

Очевидно 27-годишният Надав Ниренберг от Бруклин знае това доста добре. Или поне шантавата история, която разказва, предполага така.

В навечерието на Нова година имаме навика да се отнасяме, завладени от атмосферата на един от най-пиянските празници от година. Въпросният Ниренберг не е правил изключение и на прага на новата година е забравил своя iPhone 4 в такси.

Историята обаче не приключва тук, а тепърва започва своето развитие, за да достигне така чакания happy end. Ниренберг може да е забравил телефона си, но изглежда устройството не е забравило за него. Изглежда крадецът е използвал телефона, за да си урежда срещи в сайт за запознанства.

Как Надав е узнал това? OKCupid (сайт за запознанства) започнал да му изпраща съобщения. Влизайки в сайта, Ниренберг видял, че доста активно е общувал с момичета в сайта, когато всъщност дори не е влизал във въпросния сайт.

Мъжете, трябва да си призная, са слаби. Поласкай ги и коленете им омекват, езикът им не може да си намери обратно мястото в устата, а мозъчната им дейност се свежда до най-простите физиологични нужди.

Според новината в New York Post Ниренберг създал фалшив женски профил, сложил снимка на изкусителна дама и започнал да сваля, ами, себе си.

Крадецът, от своя страна, не бил от най-умните и използвал профила и снимката на предишния собственик, за да си урежда срещи.

Очевидно, виждайки мадамата, която се е свързала с него в сайта, въпросният престъпник бил поразен.

Не след дълго двамата си уредили среща в къщата на Ниренберг.

Развълнуваният крадец пристигнал, само за да завари вместо наточена девойка, мъж с чук в ръка.

„Беше готов за среща” казва Ниренберг, съдейки по силния парфюм и бутилката вино, която крадецът носил.

„Използвах доста намигащи и усмихващи се емотиконки, за да помисли, че съм момиче” допълва още той. Това ли правят момичетата? Не знаех…

Ниренберг изглежда е актьор по душа. Свири в пънк банда наречена Streetlight Manifesto, чийто последен трак, по ирония на съдбата, се казва „Ръцете, които крадат”. Това до някъде ни накара да се замислим дали цялата случка не е просто трик да се привлекат повече потребители към музиката на групата.

В крайна сметка, Ниренберг е дал 20$ на крадеца за проблемите, които му е причинил, а „срещата” е продължила около 20 секунди.

Не се тревожи, Надав. Някои от нас са имали дори по-кратки срещи