Изглежда някои хора предпочитат да посрещат новата година не с фойервртки и ракети, а с оръжия. Такъв е случаят с магазин на Apple в Париж, в който малко преди полунощ въоръжени мъже са нахлули и са отмъкнали стоки за над 1 милион долара.

Маскирани субекти са нахлули с оръжия в магазина малко преди служителите да затворят магазина и да се отправят към домовете си, за да посрещнат Нова година. Изглежда обаче новогодишната вечер се е превърнала в ужас за тях, след като въпросните престъпници са нахлули с оръжия в магазина, готови на всички, за да се сдобият с желаната стока.

Извършителите са нахлули в магазина, използвайки служебният вход. Един служител на магазина е „леко ранен”, а охраната е била обезвредена от престъпниците.

Според „Journal” двама са били извършителите в магазина, докато целият обир е бил организиран от четири-пет човека.

Игнорирайки изложените на витрината аксесоари, крадците са се насочили директно към кашоните със стока и набързо са ги натоварили в чакащия ги камион. Telegraph съобщава, че обирът е продължил близо 40 минути, но поради времето, в което е бил извършен е нямало голям шанс някой да забележи нещо нередно. Магазинът вече е бил затворен, когато престъпниците са започнали акцията по краденето на стоките.

Според запознати със случая, тоталната цена на откраднатите стоки възлиза на 1,32 милиона долара, но се предполага, че сумата ще нарасне допълнително след като всички детайли по кражбата бъдат уточнени.