The Last of Us


От Naughty Dog безспорно знаят как да разказват интересно дадена история, както геймърите имаха възможност да се убедят от поредицата Uncharted. В The Last of Us са създали заразена Америка, в която оцелелите са еднакво враждебни, колкото и мутиралите.

Вместо да биете всичко живо и мърдащо, в основата на игра стои идеята Джоел и Ели да се крият и избягват конфронтация, да употребяват мъдро ресурсите си, което прави идеята за апокалипсиса малко по-реалистична.

Жанр: Stealth, adventure

Платформи: PS3

Дата на излизане: 7 май 2013 г.

Star Wars 1313


Макар все още да не знаем много за играта, идеята да се включиш в подземните афери на Корусант трябва да е достатъчна мотивация за всеки почитател на Междузвездни войни.

Специалните ефекти на Lucasfilm Animations няма как да не грабнат вниманието на всеки уважаващ себе си геймър.

Жанр: Third-person shooter, adventure

Платформи: неизвестни

Дата на излизане: 2013 г.

Pikmin 3


Докато света чака новия Mario или Zelda, от Nintendo вадят още един стар шедьовър, който не са пипали от 2004 г.

В Pikmin 3 играчът има възможност да се разправя с над 100 малки растениеподобни създания, които можете да хвърляте срещу противниците или стените. Едновременно малко плашещо, но и някак сладко.

Жанр: Strategy

Платформи: Wii U

Дата на излизане: пролетта на 2013 г.

The Cave


Играта малко наподобява детските книжки. Влезте в нея и задължително ще научите нещо ново за себе си (въпреки че има вариант и откритието да не ви хареса).

И ако описанието насочва към дълбок и смислен сценарии, то създателите от Monkey Island и Maniac Mansion са се погрижили и да забавляват аудиторията с голяма доза хумор.

Жанр: Platforming, adventure

Платформи: PC, PS3, Xbox 360, Wii U

Дата на излизане: януари 2013 г.

Watch Dogs


Забравете iOS, Windows и Android. В Watch Dogs бъдещето представя картина, в която всички са включени в обща операционна система, което значи, че главният герой, по съвпадение – хакер, има достъп до дигиталния живот на цял един град.

За да допълнят този типично отворен свят на стрелба и бясно каране, играта ще ви позволи още да следите телефонни разговори, да манипулирате градската инфраструктура и тн.

Жанр: Open-world racing, shooter

Платформи: PC, PS3, Xbox 360

Дата на излизане: 2013 г.

Ox10c


Mojang, създателите на Minecraft, имат малко извратено съзнание, стане ли дума за sci-fi MMO: в ядрото на всяка совалка на играчите е напълно програмиран 16-битов компютър.

В най-добрия случай ox10c ще се превърне в същия хит като Minecraft, благодарение на иновационния си характер и играчът ще има огромни възможности пред себе си. В най-лошия, най-вероятно ще са способни да редят пасианси на него.

Жанр: Space MMO

Платформи: PC

Дата на излизане: тестова версия в началото на 2013 г.

Destiny


Малко се знае за следващата игра на гениите, създали Halo. От чутото досега се очаква геймърът да се потопи в свят на извънземно нашествие в епична вселена с размерите на тази в Star Wars.

Дали е така? Предстои да разберем, но дори само името Bungie като създател заслужава внимание.

Жанр: неизвестен

Платформи: PS3, Xbox 360

Дата на излизане: 2013 г.

SimCity


Както името подсказва, играта е подобрение на класическата версия от 2004 г.

Помислете само за изключителния скок в мощността, който компютрите са направили от тогава. Точно така. А сега помислете колко по-реалистичен и невероятен ще е вашият мегаполис с новата версия на играта и по-мощен компютър.

Жанр: Strategy, simulation

Платформи: PC, Mac

Дата на излизане: 5 март 2013 г.

Metal Gear Rising: Revengeance


Въпреки че сюжетът на Revengeance предполага известен процент съвпадение с предишните игри от поредицата, то главният герой Райдън е познат на аудиторията повече като човек, който чупи всичко, отколкото като такъв, който се крие в сенките.

Жанр: Hack-and-slash adventure

Платформи: PS3, Xbox 360

Дата на излизане: 19 март 2013 г.

 Първа част