Ако смятате, че Дядо Коледа не може да се повлияе от социалните медии, то това е идентично с това да вярвате все още в съществуването му.

Последната случка в мол в Портланд доказва това с пълна сила.

В крайна сметка кой не мрази сополиви, малки деца, които кръжат по цял ден около теб, крещейки и плачейки непрестанно?

Изглежда и този Дядо Коледа (да, наистина има повече от един) не е издържал и това е довело до гнева на хиляди родители в социалната мрежа facebook.

Една от оплакалите се – Джес Майлхиот, изрази възмущението си от факта, че Дядо Коледа твърдо отказал да направи снимка на майката с дъщеря й освен ако не заплатят пълния 20 доларов пакет, който изрично бил подчертан като „възможен вариант”, а не задължителен избор.

Сякаш и добрият белобрад старец е останал повлиян от технологичните битки и подобно на Apple, Samsung и Microsoft опитва всячески да измъкне максимална печалба.

За Джес обаче нещата не можело да останат така и заедно с 6-годишната си дъщеря – Шантел, отишли право в WGME-TV, за да изразят мъката си.

„Сложи ръце в скута си, за да не мога да продължа” оплаква се малката Шантел. Ами,  може би на старецът просто му е било студено или е имал храносмилателни проблеми, нали?

„Дори не я попита дали е била послушна” не пропусна да сподели и възмутената майка. Може би този Дядо Коледа просто не обича да се намесва в личното пространство на децата и да любопитства извънредно, кой знае…

Случаят накара редица други майки също да се оплачат, но не по телевизията, а по по-модерен начин- чрез facebook страницата на мола.

Разярените майки не пропуснаха да обвинят белобрадият добряк, че е „разбил сърцата на децата им”. Ка Юдис, друга майка, допълни, че положителният герой не е бил толкова добър и е накарал 11-годишния й син да се разплаче, „казвайки му буквално, че е прекалено алчен.”

Може би 11-годишният малчуган е поискал Мазерати? Или старецът е решил, че трябва да се изживява като гласа на истината, а не на предколедната топлина.

От мола нямаше какво друго да сторят и, въпреки че изразиха недоволството си, че майката не се е оплакала лично на мениджъра по старомодния начин, Дядо Коледа се наложи да бъде освободен.

Дали Коледа не бе съсипана в този момент? Остава да разберем. Остава обаче жизненоважният въпрос как Дядо Коледа ще успее да изхранва елените си от сега нататък… Остава само да се надяваме, че Рудолф и компания държат на глад.