Изглежда проблемите с батерията на iPhone-ите продължават да тормозят потребителите. След последният ъпдейт на операционната система (iOS 6.0.2) редица притежатели на прочутия телефон се оплакаха, че батерията им пада изключително бързо.

Беше предвидено последният ъпдейт от Apple да оправи проблемите с Wi-Fi, но във форума на компанията бързо се появиха оплаквания от съвсем друга насока. Потребителите заявиха, че след като са ъпдейтнали устройствата си до 6.0.2 са започнали да се сблъскват с проблеми с батерията, която „се изтощава за секунди”.

„По принцип изкарвам ден с около 75% от батерията на iPhone-а. Днес си отидоха 90% от нея без да правя кой знае какво с телефона” оплаква се потребител във форума.

„Днес почти не съм докосвал телефона си, а беше останал на едва 40% и то 3 часа след като го изключих от зарядното. Това се казва да ти се изтощи батерията бързо” допълва друг.

Изглежда новият ъпдейт по някакъв начин изтощава батерията и през нощта според носителите на iPhone. „Преди 6.0.2 нямах никакъв проблем с батерията. Изкарваше нощта със 100% батерия. Тази сутрин се събудих и установих, че батерията на телефона ми е на 91% без да съм го пипнал през нощта” казва трети.

Сайтът TidBITS опита да намери и обяснение за това и стигна до заключението, че промените по Wi-Fi системата са причина и за по-голямото изтощение на батерията. Според авторите на сайта Адам Енгст и Майкъл Коен повечето проверки за мрежи, които iPhonе-ът ви прави в опит да се справи с предишните проблеми в тази област, карат телефонът ви да изразходва далеч повече батерия.

Стана традиция с всяка нова версия на iOS да се натъкваме и на проблеми с батерията. Както обикновено обаче имаше и противоположни мнения.

Според доста от потребителите проблем с батерията няма и потърпевшите си въобразяват или имат друг проблем. И тъй като ъпдейтът 6.0.2 бе предназначен само за iPhone 5 и iPad Mini, то броят на засегнатите е далеч по-малък от този при предходните iOS.