Изглежда колкото повече се приближаваме до един от най-светлите и весели празници през годината, коледният дух започва да се прокрадва навсякъде. Понякога неговата сила е толкова голяма, че предизвиква невиждан ентусиазъм, който от своя страна понякога води и до грешки. От Best Buy безспорно знаят това.

Сякаш в ритъм с коледното чувство за благородство, магазинът направи грешка като изпрати на свой клиент не един, а пет iPad-а. В следствие на това от Best Buy дори се извиниха за „неудобството” и настояха щастливецът да задържи и петте бройки.

Коледа безспорно прави чудеса. Задават се хиляди въпроси за човешките взаимоотношения и способността безрезервно да даваш. Какво бихте направили вие ако се озовете в позицията на купувача? С пет iPad-а в ръка и платежна бележка само за един от тях.

Ще се обадите ли на Best Buy с думите: „Здравейте, пратили сте ми четири бройки повече”?

Или ще наберете магазина, за да кажете: „Хей, благодаря много за подаръците” без да споменавате за кои подаръци става въпрос?

Бихте ли сторили изобщо или ще се надявате никой да не забележи грешката?

Американката Алекса безспорно се е изправила пред сериозна морална дилема. Майката на приятеля на момичето поръчала iPad за сина си, но компанията изпратила цели пет. И докато майката и сина не тормозили кой знае колко умовете си защо са заслужили тези подаръци, то Алекса не пропуснала да се свърже с Best Buy, за да провери наред ли е всичко.

 Отговорът на Best Buy пристигнал с малко закъснение, за да придаде на Алекса и близките й още поводи за радости.

„Добър ден, Алекса. На първо място искам да знаеш колко много оценяваме честността ти. Това качество е рядко срещано в днешно време още повече на тази възраст и искрено ти благодарим. Ние в Best Buy осъзнаваме грешката си, но в атмосферата на празниците искаме да задържите допълнителните iPad-и и да ги дадете на хората в нужда – приятели, семейство, училище или за благотворителност.” се казва в отговора на компанията към момичето.

Малко след въпросния гаф компанията получи ново писмо от друг потребител, който бил много озадачен от факта, че е получил само един iPad, когато изрично е направил поръчка за един…

И ако още се чудите какво да подарите на себе си или на близките си за Коледа, то след тази статия iPad за подарък не изглежда лошо, нали… Още повече ако го поръчате от Best Buy.

Понякога просто получаваш повече от това, за което си се пазарил.