По време на някакво страдание или мъка ние, хората, много често сме склонни да кажем или обещаем каквото и да е само и само да накараме болката да отмине.

Именно заради такова обещание съдът реши, че певецът Раян Лесли е длъжен да плати 1 милион долара, който той публично обеща, но в последствие отказа да заплати.

Ето и самата история на злощастният Раян. През далечната 2010 година в една далечна страна (Германия) младият Раян Лесли бе откъснат от любимия си лаптоп и хард диск, заради злодеи, които и до днес остават неизвестни. Компютърът му нахално бе откраднат от Мерцедеса му, а похитителите не бяха оставили и следа. В мъката си харвардският възпитаник направи видео в сайта YouTube с обещание да даде 1 милион долара на човека, който му върне или намери лаптопа и хард диска. Точно като в приказките, а? Но подобно на някои приказки и тук „кралят”, направил обещание, се оказа не толкова благочестив, когато нещата станаха реални.

Колко ли щастлив се е почувствал Лесли, когато автомонтьорът Армин Ойгстен е намерил лаптопа му докато е разхождал кучето си.

Осъзнал обаче сумата, с която ще трябва да се раздели, настроението на Лесли бързо помръкнало и той твърдо отказал да спази обещанието си. Ойгстен естествено се обърнал към съда и… спечелил.

Съдът в Манхатън реши, че Лесли е длъжен да даде обещаният милион. Певецът, от своя страна, опита да се защити като предположи, че Ойгстен може да е замесен в кражбата, но поради липсата на доказателства това останаха само съмнения.

Опитвайки всячески да се измъкне от обещанието, певецът дори заяви, че наградата е зависела от това дали ще може да възстанови някои песни от лаптопа си, когато го получи обратно, но съдията не уважи и това негово искане.

Журито, което първоначално изглеждало некомфортно със сумата, която се готви да бъде дадена на Ойгстен, дало съгласието си, че монтьорът трябва да получи заслуженото.

Ден по-късно по време на концерт Лесли не пропусна да обърне внимание на случая отново, заявявайки, че обещанието е било за 20 000$. Едва когато всички джаджи са върнати непокътнати е бил склонен да даде, ами, още само 980 000$ повече…

Настоявайки, че все още не може да влезе в хард диска, той изрази тъгата си от факта, че всички сега го смятат за стиснат.

Сякаш, за да се вкара в капан отново, певецът не пропусна да заяви, че е готов отново да даде 1 милион на човека, способен да му върне всички загубени файлове.

Междувременно, ако и вие се озовете в ситуация да ви откраднат лаптопа, внимавайте много какво обещавате, защото съдът ще ви накара да го спазите.