С 20-годишна история зад гърба си един от най-успешните филми за всички времена ще се завърне на големия екран в 3D формат, за да направи легендарния свят на динозаврите още по-жив и внушителен, информират от Форум Филм България. Според официалната информация, ДЖУРАСИК ПАРК 3D ще излезе по кината през май догодина с напълно нова визия благодарение на усъвършенстваните технологии за постпродукция. Всъщност „Юнивърсъл“ вече разпространи първия кино трейлър на ДЖУРАСИК ПАРК 3D, който дава почти физически досег с легендарните бронтозаври, велоцираптори и огромния тирантозавър Рекс.
 

„Джурасик Парк“на Стивън Спилбърг излиза през 1993 г. и регистрира приходи от 914 милиона щатски долара в световния бокс офис, което тогава го превръща в най-касовия филм на всички времена. Въпреки, че от тогава досега касовият рекорд беше подобрен, дори и днес праисторическото приключение все още е сред 20-те филма с най-високи приходи в световен мащаб.

След грандиозния успех на първия филм, „Джурасик Парк“ се превръща в трилогия, която към днешна дата е генерирала приходи от над 2 милиарда щатски долара.

продължава в: PCWorld.bg