В определени части на САЩ цари настроение на облекчение и радост. В други – буйно отчаяние.

До голяма степен това се дължи на липсата на избор по отношение на кандидатите в наскоро отминалите избори.

Освен ако не решите да изберете свой собствен кандидат. Именно такъв е случаят с щата Джорджия, където близо 4000 души знаеха кой точно е правилният човек, който трябва да поведе щата им към бъдещето.

Не, не е някой от групата R.E.M.. Не е дори Триша Иърууд или Джими Картър.

Това е бардът на еволюционната теория – Чарлз Дарвин (1809-1882).

Докладите показват, че близо 4000 свободомислещи жители на щата Джорджия виждат в Дарвин бъдещето на щата си и са вписали името му в балотината по време на гласуването. По този начин Дарвин се превърна в основния противник на републиканеца Пол Броун.

Малко по-рано тази година Броун заяви на среща със свои привърженици в местна църква, че учението на Дарвин, теорията за Големия взрив и другите научи теории, обясняващи произхода на живота на Земята са „лъжи, произлизащи от самия ад”.

Именно това изглежда е накарало преподавателят от Университета на Джорджия – Джим Лийбенс-Мак да стартира facebook страница. За жалост, тя не носи името „Истина право от недрата на ада”.

Името, което носи страница е „Дарвин за Конгреса”.

Принципно, би било доста трудно да бъде вдигнат Дарвин от гроба, за да се изправи срещу опонентите си лице в лице, но и онлайн съпротивата се оказа доста успешен начин да издигнеш даден кандидат.

И за повече от 4000 опозиционери ще е доста трудно да се обясни, че Дарвин не е най-удачният избор за конгресмен. Въпреки ожесточената конкуренция обаче,  Броун все пак успя да събере 16 980 вота.

Може би следващият път избирателите ще потърсят опонент, който е, хмм, жив, за да има по-голям шанс да надвие Броун…