С все по-широкото разпространение на технологиите, джаджите, които използваме ежедневно, са подложени на все по-голям тормоз – съзнателно или не. Лаптопите вече са предпочитан избор за почти всички приложения, като изключим може би гейминга, а дори да сме изключително внимателни към преносимите си компютри, има голяма вероятност те да бъдат изпуснати, да разлеем кафето си върху тях и изобщо – да им се случат редица бели. Повечето от вас най-вероятно смятат, че подобни повреди изискват специализирано обслужване и в случай на гаранционна машина, това е наистина е най-добрият избор. Ако обаче лаптопът ви е напуснал комфорта на гаранционните месеци, а си имате работа с един от изброените по-долу проблеми, няма причина да не се опитате да се справите с него сами и да спестите пари и време.

Забележка: Разбира се, вашият лаптоп най-вероятно е различен и може да изисква друг подход, по-специфични части. Има голям шанс обаче в YouTube да намерите конкретния начин, по който да достигнете до вентилатора на машината си например или как точно се разглобява клавиатурата. Окуражаваме ви да използвате всички възможни дарове от рога на интернет изобилието.

Проблем 1: Разкъсана изолация на кабела на зарядното

Време за поправката: час-два

Материали: силиконов гел за уплътнения, хартиено тиксо, защитни ръкавици (по желание)

Да си говорим честно – едва ли има потребители, които ползват лаптопите си без да ги включват през зарядното в мрежата, когато имат тази възможност. Ето защо, изолацията кабелът в непосредствена близост до мъжката букса на зарядното най-често се разкъсва, излагайки на показ проводниците и представлявайки сериозна опасност дори за здравето на потребителите.

В идеалния случай, зарядното на вашия лаптоп ще има отделен кабел от трансформатора към машината, който лесно може да се подмени за сравнително скромна сума. Когато обаче зарядното е един цял блок, без възможност за подмяна на части от кабелите, подобна повреда може да означава смяна на цялото зарядно, което пък води до разход от над 100 лева. Тук ви предлагаме да избегнете тази „инвестиция“ и да си го поправите сами. Лесно е!

Прочетете пълния материал в PCWorld.bg