Въпреки че последните няколко дни се скъса да вали, на всички ни е ясно, че лятото наближава с тихи, но уверени стъпки. Ето защо, освен че гледаме под вежди календара и смятаме на ум оставащите до заслужения (или не) отпуск дни, често се питаме какви джаджи да вземем с нас на плажа или в планината. Това е въпрос не само на удобство, но и на стил, престиж и всичко останало, което върви зедно с пакета от плочки на корема, които сте (или не сте) направили за лятото.

В тази първа част ще разгледаме по-странните и необичайни джаджи, с които можете да се оборудвате и да смаете съседите по хавлия, хижа, лодка или там каквато обител предпочитате.

10. Popdrive – отварачка за бира с вградена флашка

Тази джаджа може да мине освен за странна и за леко скъпичка. Все пак, за еквивалента на 29,99$ получавате 1GB памет, за да съхранявате всичко, което неминуемо ще забравите, щом започнете да ползвате джаджата по предназначение – а именно за отваряне на безброй бутилки бира. Идеята е на X-TremeGeek.com.

163321-1-popdrive

9. Чанта с вграден соларен панел

Какво има в изобилие лятото? Туристи… да, да – но освен това и слънце. Освен когато се случи дъждовна година. Добре де, схващате идеята. Чанта с вграден соларен панел, който да зарежда всички останали джаджи, с които искате да се похвалите, звучи като нещо полезно, нали? Проблемът с тази чанта е, че всичките ви устройства, които смятате да зареждате, трябва да бъдат едновременно водо- и пясъкоустойчиви. Solar Beach Tote генерира „цели“ 6,3 вата енергия и може да зарежда смартфони, mp3 плейъри, дигитални фотоапарати, фитнес гривни и други малки електронни джаджи. Ако ви се намират излишни 249,95$, можете да се оборудвате с една такава чанта от EarthTechProducts.com.
163322-2-solar-beach-tote

8. Мини-грил на Джордс Форман

Двукратният световен шампион по бокс в тежка категория Джордж Форман дължи прекрасната си форма на мръвките, които редовно пече. Или поне така казват създателите на iGrill. Този електрически грил може освен да ви готви и да пее, благодарение на 10-ватовата колонка и усилвател, и свързаност с iPod или друго аудио устройство. 149.99$ за музикалния грил.
163323-3-george-foreman-igrill

7. Китайско електрическо хвърчило

От личен опит ви казвам, че няма нищо по забавно, когато сте на плажа, от това да пуснете хвърчило или пък да се изфукате с радиоуправляем самолет, дрон и проче. Китайците от Huaixing разбират това и са направили странна играчка, която комбинира в себе си всичко изброено по-горе. Тя има рамка на хвърчило, криле на самолет и електрически мотор с 20-сантиметрова перка. Air Kite може да лети на височини от 90 метра и разполага с 14 LED светлини за нощни забавления. Гъвкавият полимер на хвърколета (хвърчило и самолет, чаткате ли) го прави почти неразрушим при катастрофи, а такива ще има, повярвайте. 99,95$ от GadgetUniverse.com.
163324-4-huaixing-toys-air-kite

6. Машина за хот-дог?

Дотегна ли ви от съмнителните субекти, които обикалят плажа с кофа още по-съмнителни мекици/царевици/сандвичи и други подобни? Ако не желаете да си купувате приключение до токсикологията от местния еквивалент на Диблър Сам-си-прерязвам-гърлото (Тери Пратчет, някой?), то тогава тази портативна машина за хот-дог е точно за вас. Малко е противоречиво, че създателите и са решили да я изпълнят в облика на кученце, но какво да се прави. С помощта на Maverick Hero Hot Dog Cooker ($29.95) можете да сварите шест кренвирша за 10 минути. Най-забавното е, че когато те са готови, машината ще започне да лае, за да ви извести.

163325-5-maverick-hero-hot-dog-cooker