Всички тези пълнители за принтери на HP, които понякога струват дори повече от самите машини, скоро ще започнат да работят за околната среда. По време на специално събитие в централата на компанията, HP обяви, че започва да използва рециклирана пластмаса от Хаити, за да произвежда въпросните касети.

Инициативата не само ще помогне на околната среда, но и ще отвори допълнителни работни места в Хаити и ще осигури възможности за по-добро образование на децата там. Една от целите на HP е да накара децата, които събират бутилки за рециклиране, да се върнат в училище. В замяна компанията ще осигури програми за специализация за родителите, както и преференциални медицински услуги.

За да направи това, HP ще работи съвместно с Thread – компания, която вече използва рециклирани бутилки от Хаити и Хондурас, за да произвежда облекло. Тъканите, които са получени от пластмасовите отпадъци се използват от световноизвестни марки като Timberland и Kenneth Cole. В допълнение към почистването на околната среда и създаването на допълнителни работни места, Thread се опитва да намали детския труд, като създава среда за работа на по-възрастните членове на семействата.