Spacewar е игра, която привлича хиляди играчи всеки ден – ако я потърсите в Steam обаче, няма да откриете нищо. Защото тя е тайна и скрита! Може би разпознавате името – Spacewar е култова ретро игра, в която космически кораби правят това, което правят всички космически кораби – летят около обречено слънце и стрелят. Valve са направили тази скрита в Steam игра за разработчиците – за да могат с нея да тестват различни функционалности като постижения и Steam Workshop.

Технически, всеки може да се добере до Spacewar, но не през обикновените Steam канали. Вместо това, трябва да напишете “steam://run/480″ в конзолата на Windows, която пък на свой ред можете да извикате с натискането на Windows бутона + клавиша R. В този момент Steam ще излезе със съобщение дали искате да инсталирате Spacewar. Това е всичко!

Тук нещата стават малко странни – ако се опитате да се присъедините към игра или чакалня, едва ли ще видите много опции. Според различни потребители обаче, Spacewar има над 8000 активни играчи на ден, което я поставя в топ 100 на платформата. Във всеки случай, нищо не пречи да опитате малко ретро гейминг – напълно безплатно.