От Apple предвиждат да използват само рециклирани материали

От Apple предвиждат да използват само рециклирани материали

Правителствата по света са все по-решени да предприемат действия, които да намалят замърсяването на планетата ни. От Apple също показаха своята загриженост за околната среда, като заедно с това доказаха, че пестят пари от рециклирането на продуктите си. Докладът на компанията за миналата година показва, че са спестени 40 милиона долара от използването на злато, което е взето от стари устройства. В новия доклад на Apple се говори за затваряне на производствения цикъл и цялостна промяна в начина, по който се правят техните джаджи.

От компанията вярват, че са в състояния да използват, в близко бъдеще, единствено рециклирани материали за производството на следващото поколение от продукти.  За да се случи това, трябва да бъде сигурно, че всички стари iPhone-и ще бъдат връщани в Apple, а няма да бъдат предавани за скрап. Голямо в този процес ще имат и роботите Liam, които годишно разглобяват 2,4 милиона iPhone 6. Двете производствени линии, които са оборудвани с тези роботи, спестяват 1900 кг. алуминий за всеки 100000 разглобени телефони.

От Apple се стремят да притежават и контролират всяка част от своите продукти, но това отношение се предава и на енергията. Вместо да купуват всичкото електричество, което им е необходимо за производствения процес, от компанията изграждат соларни и вятърни съоръжения. Те се надяват да генерират 4 гигавата мощност до 2020-а година, което е достатъчно за 725000 домакинства. От Аpple твърдят, че дори е възможно да започнат да произведената енергия, която се окаже излишна.

 

 

 

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.