IKEA пусна решение за умно осветление на дома

IKEA пусна решение за умно осветление на дома

За много хора първата стъпка към автоматизацията на дома е осветлението. Има добра причина това да е така – умните крушки пасват на вече изградената инсталация и могат да бъдат управлявани единствено чрез смартфон, а такъв вече имат почти всички. Philips със своята гама Hue е може би най-добре познатият производител на подобни осветителни тела, но това скоро може да се промени благодарение на шведите от IKEA. Точно така, най-големият производител на мебели се впуска в интернет на нещата със собствени умни лампи. От днес те се продават във Великобритания и за разлика от  други решения, са доста по-благоприятни за портфейла.

Smart Lighting колекцията се състои от TRÅDFRI LED крушки и дистанционно управление, сензор за движение, селекция от различни LED панели и възможност за управление на яркостта. За съжаление, лампите на IKEA в момента предлагат единствено това – контрол на яркостта и различни нюанси на сивото (може би повече дори от 50), така че не започвайте да мечтаете за различни цветови решения.

Гейтуей комплектът струва 69 паунда и включва две LED крушки, дистанционно управление и гейтуей, който се връзва към рутера. Крушките се управляват от TRÅDFRI приложението, което предлага различни настройки за топла или студена светлина. Сензорът за движение струва допълнителни 25 паунда, а с него можете да оптимизирате енергопотреблението – крушките се включват, когато влезете в стаята и остават включени за 5 или 10 минути след регистриране на последното движение.

 

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.